Stránka 2 z 8

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2017 07:25
od hifionania
Takze info hlavne pre predator8003

Aj napriek tomu , ze som objednal na Amazon.de tak som sa pri druhej zasielke nevyhol colnému konaniu.
Nastastie v tomto pripade colny dlh znasa predavajuci (POZOR nie vzdy to tak musi byt, hlavne ak sa dakto rozhodne objednavat z Ali ci ebay) Ale ako som sa dozvedel, je mozne tento dlh vymahat spätne na predavajucom. Ide to, no je to zlozitejsie riesenie (nutnost komunikacie) ako ked to ponukne predajca sam.
Pripadne sa treba dohodnut dopredu este pre zrealizovanim objednavky a platby za nu.
Vynatok z mailu:
Budem niečo platiť?
Colný dlh nehradíte, bude preúčtovaný odosielateľovi.

Co ma vsak netesi je zbytocne doplnovanie udajov. (hlavne ak je doma skener ale v tlaciarni chyba toner) :oops:
A udaje potrebne na preclenie spolu s registráciou do Financnej spravy-
Opäť vynatok z mailu:

Čo je potrebné k colnému prejednaniu zásielky?


1. Splnomocnenie, ktoré slúži na zastupovanie súkromných osôb v colnom konaní - je potrebné vyplniť, vlastnoručne podpísať a zaslať späť na e-mail.

2. Email s potvrdením o zaevidovní osobných údajov do systému finančnej správy - zaevidovanie si vybavíte online, viac informácií ako aj potrebné tlačivo nájdete na stránke https://www.financnasprava.sk/sk/podnik ... I#fon_szso

3. Doklad o platbe/úhrade za tovar a dopravu - doklad na základe ktorého je možné preukázať reálnu hodnotu tovaru v zásielke (výpis z účtu, Paypal, snimok obrazovky z internet bankingu a podobne). Na doklade musí byť uvedené meno a priezvisko majiteľa účtu/karty.

4. Objednávka tovaru - objednávka, ktorú ste obdržali pri objednaní tovaru. Mala by obsahovať jednotlivé položky, ktoré su obahom zásielky ako aj ich jednotkovú cenu.

5. Presná špecifikácia tovaru (obsahu zásielky) - čo najpodrobnejšie prosím špecifikujte daný tovar v slovenskom jazyku. Čo to je, čoho súčasťou je daný tovar a na čo slúži?


Uvedené informácie prosíme zaslať čo najskôr od obdržania tohto avíza. Zásielka musí byť podaná na colné prejednanie do 12 kalendárnych dní od jej príchodu na územie SR, v opačnom prípade sa musí vrátiť do krajiny odoslania.


Takze mily predator8003, este stale si myslis ,ze je to tak jednoduche a ,ze Ta aj v pripade objednavky z Činy toto vsetko neminie.
Ano mozes sa s predajcom dohodnut no vystavujes sa tak urcitemu riziku.

Takze ak chces usporit nech sa paci a smelo do toho. ;-)
Len pozor na to aby Ti v jeden krasny den na dvere nezaklopala financna sprava , ze dlzis tomuto statu na DPH.

A navod ako na to sem rozhodne nebudem davat. Kazdy nech sa zariadi podla seba. :hm

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2017 08:53
od predator8003
Ale prosimta nestrusuj tu s financnou spravou :D. Cez ebay som ho objednal a je na ceste. Jasne, ze to bude trvat dlhsie ako z Amazonu ale kedze ma to vobec netlaci, je mi jedno ci to bude trvat 2 alebo 3 tyzdne. Ak to colnica stopne tak zaplatim DPH co ma bude stat 16eur + tie 3eur spracovatelsky poplatok colnici. Neobjednavam prvy krat mimo EU, z Massdropu bezny postup. Samozrejme ked chces bezpecnejsiu cestu a rychlejsie dodanie kupis si z Europy. To je ale kazdeho volba :).

Kazdopadne som zvedavy na tvoje hodnotenie A30, chcem ho tiez objednat.
Problemy s ovladacmi sa popisuju aj na head-fi (ten link co som sem pastoval) a vela uzivatelov menilo ten stock operak za iny. Odporucam si prejst tu debatu k D30.

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2017 10:25
od hifionania
Ako vravim da sa to aj bez tej DPH ale to nie je na verejnu debatu.
A co sa tyka problemov s ovladacmi tak som nikde nezaregistroval, ze by to bolo dako vazne. Pokial ide o zmenu vo zvuku tak je mozne ,ze sa to podpisalo aj na charaktere zvuku.
Aj u AudioGD sa ovladace menili a posledna verzia bola na tom daleko lepsia ako predchadzajuce verzie.
Inak som ine problemy nezaznamenal.
Pokial ide o vymenu Opamp tak uvidim.
Mozno zmenim tie v A30. Tie sa daju menit v pohode. V D30 to este zvazim. Uvazujem ,ze by som tam skusil osadit na radu známeho OPA1612.
Dufam ,ze s nimi nebude problem.
Podla datasheet by to mohla byt vhodna nahrada.

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2017 11:59
od predator8003
Na head-fi odporucali OPA2107. Jeden osadzal Burson V5i ale to je myslim 35$. Ja chcem vyskusal Burson HD OPAMP prvej generacie, ale tie su dost velke takze uvidim ci tam bude vobec dost priestoru dat to na lezato cez predlzovacie kable. Obavam sa, ze nie...
Nezachytil som aky bol vlastne problem u teba s tou starsou verziou ovladacou.

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2017 12:42
od hifionania
V podstate problém nebol žiaden. Ja som iba preinstaloval ovládač na aktuálnu verziu a použil foobar s tými plugin a nastaveniami ako som písal tu v téme.
A pokiaľ ide o v5i tak ak som to správne pochopil boli tam dáke problémy s prúdom pri napájani toho operaku nakoľko sú to vlastne dva operaky v jednom puzdre. Akurát som nepochopil ako to autor tej výmeny vyriešil.
A ja ešte zvážim výmenu zdroja tak ako to odporúčajú na headfi

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2017 13:53
od predator8003
on pisal, ze ked pouzil vlastny zdroj (nie ten od Toppingu) tak sa mu to rozbehlo po tej vymene V5i

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2017 15:27
od hifionania
Takze vymena za daco lepsie je nutnostou. Aspon v pripade v5i

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2017 11:49
od predator8003
A30 ti uz prisla?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 4. 2017 03:57
od hifionania
5-10 dní môže trvať kým to preclia. Ak by som tušil že to bude taký problém tak nebudem trvať na EU vidlici na zdroji.
Inak by to a tou UK už bolo z Británie dávno doma a použil by som redukciu prípadne by som vymenil šnúru na zdroji.
Ale ja sa už i tak nemám kam nahlit.

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 4. 2017 16:06
od hifionania
Tak a uz aj A30 je doma.
Trochu ma zarazilo ,ze je to "len" sluchadlovy zosilnovac.
Ale to je najskôr moja chyba ked som sa domnieval ,ze Line OUT je variable.
Miesto toho je fixed. Takze sa neda pouzit ako "plnohodnotny" predzosilnovac ku koncaku.
Zaroven je pri vypnutom zariadeni aktivny nakolko zvuk stale prechadza z Line IN do OUT. Neviem ci je to bezne ale takto to funguje.
Vypnutim slúchadlového zosilnovaca vypinacom je vyradeny iba samotny sluchadlovy zosilnovac.

Pokial ide o sluchadlovy zosilnovac tak ten za nicim neostava za popisovanymi parametrami.
Zvuk aspon pokial ide o mna nema cenu popisovat, nie som fanda tohto segmentu.
No s mojimi Superlux HD660 hra lepsie ako Xonar a dokonca lepsie ako s AudioGD NFB 15.

Za mna davam tejto zostave jednoznacne velke +

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 4. 2017 17:50
od akburt
Ten aktivní line out je normální.Je to propojený natvrdo.Alespon tak to mám i u Beyer A20.Taky je to fixed.

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 4. 2017 19:55
od hifionania
Obrázek

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2017 18:56
od minimus80
Som uplny začiatočník.
Chcel som za rozumnu cenu sluchatkovu zostavu, kúpil som D30+A30 a sluchatka senheiser hd6xx, všetko massdrop takze si nejaký cas pockam kým to budem mať doma pokope. Topping príde skor a dovtedy si pozicam sluchatka od kamosa obcas

Môžete poradiť ake RCA kable v zodpovedajucej cene/kvalite by boli vhodne na prepojenie D30+A30 ...a jaku dlzku, staci 20cm?

Mam si poriesit aj nejaký player(fio?) ci mi na zaciatok staci notebook?
A ešte ...nedate mi typa s kade stiahnuť dsd songy( napr metal, rock) ...ci to zvyknete kupovať z netu?

Oplatí sa kupit cd player pustat z neho? Pacilo by sa mi napr citat si booklet/ songy a počúvať cd .

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2017 15:27
od The Wolverine
Co se týče RCA kabelu, tak bych doporučil např. tento kousek Schiit PYST RCA nebo si nechat udělat krátký kabel na míru třeba od Kabelguru.

Topping D30 má asynchronní USB s XMOSem, tak proč ho nevyužít. Na notebooku navíc nemusíš řešit nějaké podporované formáty atd., stačí mít správně nastavený softwarový přehrávač.

Re: Topping D30 + A30

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2017 16:14
od minimus80
dakujem za info , co znamena asynchronni USB x XMOSem ?

inac budem mat DA30 a A30 vedla seba ... tak som rano objednal tento 30cm kabel za 19e
http://www.ghentaudio.com/part/a01p.html
niekde som videl ze pouzil ghentaudio kable a ze bol spokojny, tak som skusil , hadam bude ok ...chcel som nieco v rozumnej cene...predsa len zostava ma stoji cca240e aj s pripadnym DPH