Prechod z CRT na LCD

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod inskeu 14. 6. 2011 12:31

Ahojte,

plánujem v najbližšej dobe prechod na LCD, nakoľko nechcem kupovať setopbox k súčasnej televízii. Súčasný TV je SONY 55 CM CRT z roku 2004.

Stačí mi uhlopriečka 32", budem na nej sledovať DVB-T slovenské a české programy a musí mať USB vstup aby som mohol sledovať DiVX a xVID filmy, prípadne foto. Má význam investovať do full HD TV, resp. LED?

Našiel som tento model, kt. mi cenovo vyhovuje:

http://www.talkive.sk/index.php?page=sh ... t&Itemid=1

Prípadne ak máte lepšiu voľbu rád si nechám poradiť, ale nechcem veľa investovať.

Vďaka
inskeu
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 6. 2011 17:26

Ten prechod z crt na lcd bude z hľadiska kvality obrazu bolestny. Obzvlašť v pripade ak sa pohybujeme v cenovej relacii v ktorej chceš nakupovať a 2x obzvlašť ak to budeš krmiť vylučne SD signalom. Ten model je uplny lowend, tomu odpoveda aj kvalita obrazu. Ak však na obraz nemaš žiadne naroky, tak by to stačiť mohlo.
Ryan Giggs
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inskeu 14. 6. 2011 20:08

TV veľmi nepozerám, pozriem si len správy a prenosy F1. Inak ma TV nezaujíma. Ale samozrejme občas by som si pozrel nejaký film v divx a xvid. A tá kvalita DVB-T je na LCD TV až taká strašná? Skúšal som to na NTB v rozlíšení 1280x800 a tam bol obraz pekný. V čom je problém?
inskeu
Junior

Odeslat příspěvekod lumix22 14. 6. 2011 21:36

Zkus si doplatit a vzít něco v ceně kolem +- 10tis. Ta kvalita tam bude už lepší i multimediální podpora taky. ;-) Třeba tento samsung není špatný: Samsung LE32C630 http://www.mall.cz/lcd-televize-znacky/samsung-le32c630
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod inskeu 21. 6. 2011 12:31

Kvalita DVB-T je naozaj taká zlá na území SR? Akého poskytovateľa digitálnej televízie by ste mi odporúčali, resp. aký TV v uhlopriečke 32" vybrať?
inskeu
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 21. 6. 2011 12:36

Ak si chces uzit FULL HD, na TV vysielanie zabudni. Bud BluRay, alebo BluRay ripy z PC (notebooku). V horsom pripade este zahranicne platene HD stanice.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod inskeu 21. 6. 2011 13:02

Ak som to správne pochopil ak TV stanica nevysiela v HD kvalite nezáleží, či mám DVB-T, C, S. Rozlíšenie bude stále rovnaké, a kvalita taktiež. Ak vysiela v HD tak to stále nebude FULL HD, čiže na FULL HD TV to je taktiež jedno.

Mňa skôr zaujímalo, že či je rozdiel v kvalite obrazu medzi DVB-T a DVB-S (skylink, UPC) a DVB-C (Magio, SWAN). Samozrejme myslím slovenské a české stanice.

Uvažujem aj nad tým, že budem na TV sledovať BluRay ripy, takže tá fullhd tv má asi význam.
inskeu
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 6. 2011 15:17

Nie je jedno či sa to vysiela cez T, C alebo S. Rozdiely v kvalite tam su, v niektorych pripadoch vyrazne. Najlepši je z hľadiska kvality obrazu satelit, resp. nejaka IPTV ak je dostupna. Ale pri tej kvalite nejde ani tak akym spôsobom sa vysiela (či T, C, S...), ale o to, ako si s tym poradi konkretny televizor. A v tomto pripade je lacne LCD najhoršie možne riešenie.

Pre tvoje použitie je idealna nejaka entry plazma.
Ryan Giggs
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inskeu 21. 6. 2011 15:45

A nejaké odporúčanie na najlacnejšiu a pritom kvalitnú plazmu? Najlepšie aby bola Panasonic.
inskeu
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 6. 2011 16:44

Panasonic P42C3E. Akurat že nema USB. Potom až P42S30E, ten už ma usb a už aj netove funkcie.
Ryan Giggs
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inskeu 21. 6. 2011 19:51

Problém je, že to sú všetko 42" TV a ja do nábytku napassujem max. 32". Plazmy sa asi 32" nerobia. Hmm, tak neviem budem musieť zostať pri LCD alebo LED. Ale keď majú problém s kvalitou dig. signálu tak už teraz neviem čo vybrať :(

-- 21. 6. 2011 20:02 --

Zhrniem to tu aby to bolo prehľadné:

potrebujem náhradu za 55 cm CRT max. 32" LCD alebo LED, plazma sa nerobí asi v tejto veľkosti. TV bude slúžiť na príjem dig. TV buď cez DVB-T alebo cez poskytovateľa SWAN. na TV budem ešte sledovať filmy asi najlepšie BD a Bluray ripy. najradšej by som vzal najlacnejšiu voľbu, ale zároveň čo najkvalitnejšiu.

ešte by som sa chcel spýtať na surfovanie po nete v TV. funguje to ako v PC, alebo to má nejaké obmedzenie?
inskeu
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 6. 2011 20:02

Nemaju problem s digitalnym signalom. Maju problem s SD signalom (hlavne tie lacne). To je rozdiel. Čim kvalitnejši signal, tym samozrejme lepšie.
Jeden dobry tip maš hore od Lumixa (Samsung 32C630/C650). Pozri aj LG, od modelu 32LD550 vyššie (LD650, LD750). Dobry pomer vykonu a ceny ma aj Philips 32PFL5405H, len u Philipsu bude trošku problem s prehravanim. Divx to sice prehra, ale nevie titulky. Obrazovo veľmi dobry je aj Sony Bravia KDL-32EX500.

Tie uplne lacne lcd maju opodstatnenie ako ďalši tv do domacnosti. Ako hlavny veľmi nie.

//surfovať voľne po nete nemôžeš. Su tam len nejake prednastavene aplikacie (Youtube, Picasa, archivy niektorych stanic, Skype, Facebook atd., atd.). Zaleži na konkretnom vyrobcovi. Voľne surfovať po nete môžeš na Philipsoch, no nie je to PC (nevie flash, obmedzene možnosti, nastavenia...). A veľmi podstatna vec, skus si zadavať nejaku www adresu diaľkovym...
Ten net je tam skôr o zdieľani suborov a o domacej sieti.
Naposledy upravil Ryan Giggs dne 21. 6. 2011 20:07, celkově upraveno 1
Ryan Giggs
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inskeu 21. 6. 2011 20:05

Tie titulky mi nevadia, nepozerám filmy s titulkami. TRochu hlúpa otázka,a le čo znamená SD signál?

-- 21. 6. 2011 20:14 --

Tak ten net v TV je potom zbytočnosť, ak to nevie nahradiť PC. Pozrel som si tie TV, ktoré si tu spomínal. Je medzi nimi kvalitatívny rozdiel? CRT mám Sony a bol som s ním spokojný. Nemusím sa obávať LG alebo Phillips?
inskeu
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 6. 2011 20:16

HD-high definition (vysoke rozlišenie). SD-standard definition (štandardne rozlišenie). Zjednodušene, je to všetok material, ktory nie je HD. Bežne Tv vysielanie, DVD, DVD ripy atd.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Video_s_vy ... eobecne%29
Ryan Giggs
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bigel 28. 6. 2011 21:25

Mam tento a som maximalne spokojny. http://www.alza.sk/samsung-p2470hd-cerv ... 3wodGBCVLw
Bigel
Junior

Další stránka